Vapaa-ajan blogini

Oman asunnon vuokraaminen AirBnb:n kautta

Olemme Pasin (ja Milan) kanssa vierailleet useissa Airbnb-kodeissa ja tarkoituksena on mennä myös tänä kesänä vierailemaan parissa Airbnb-kohteessa Italiassa.

Pidän tästä konseptista ja siksi kai suosimmekin nykyisin Airbnb:tä. Kyseisen (maailman suurimman hotelliketjun) hyötyjä ovat minusta:

  • Aitous – elä kuin lokaali: Voi hetken aikaa leikkiä kotia toisessa maassa ja kuvitella, että asuisi siinä asunnossa. Näissä asunnoissa on myös viihtynyt meidän (nykyisin jo 1-vuotias Mila).
  • Viihtyvyys: Tykkään enemmän oleskella kodissa kuin hotellissa.
  • Eritysitoiveet: Mahdollisuus omaan keittiöön, pihaan, parvekkeeseen, lapsen pinnasänkyyn (mitä erityistoiveita nyt olisikin).

Koska olemme olleet niin tyytyväisiä, päätimme Pasin kanssa kokeilla Airbnb:tä myös toisinpäin: Vuokrasimme oman asuntomme. Olemme saaneet muutamia kyselyjä ja tänään aamulla annoimme neljälle vieraalle avaimemme.

Olihan se jännittävää.. Tai siis, jotenkin kummallinen olo tästä ajatuksesta tuli: antaisimme vieraille pääsyn omaan kotiimme. Oman kodin yksityisyys menetettäisiin… Monia kysymyksiä pyöri kyllä mielessä: Mitä jos he hajottavat paikkoja? Mitä jos he varastavat jotain? Näitä riskejä minimoi kuitenkin se, että Airbnb:llä on hyvät vakuutukset. Ja toisaalta, en usko, että meillä on loppujen lopuksi paljoa varastettavaa – mitä ei voisi korvata.

Huokaisin kuitenkin helpotuksesta kun tapasin nämä vuokralaisemme. He vaikuttivat kunnollisilta tyypeiltä (kuten Airbnb:n arvioissakin). En uskonut, että mitään kävisi kun he vierailisivat meillä.

Jotain emme kuitenkaan olleet tuleet ajatelleeksi (ja haluan jakaa sen  tässä):

Oman kodin vuokraus ei ole niin helppoa kuin voisi luulla. Sillä ainakin me haluamme itse antaa vierailijoille avaimemme, jotta voimme vielä katsoa että henkilöt ovat “luotettavan” oloisia. Tämä asettaa tiettyjä haasteita: Vieraamme olisivat halunneet tulla yöllä noin klo 1-2 aikaa meille (jos lento ei ole myöhässä). Ei meillä olisi ollut mitään mahdollisuutta alkaa tuohon aikaan kärrätä avaimia ja etenkin vielä yksivuotiaan kanssa siirtyä seuraavaan paikkaan. Luimme myös joitain kommentteja netistä, joissa vieraat ovat tulleet 4h myöhässä. Eli tämä kannattaa ottaa huomioon. Koska olemme molemmat myös kiireisiä työelämässä, en ainakaan minä voisi 4h odotella vierailijoita keskellä työpäivää…

Mutta kaiken kaikkiaan tämä oli erinomainen kokemus, eikä hankaluuksia tullut tällä kertaa (ja koti oli erinomaisen siisti kun palasin). Koska olemme kuitenkin muuttamassa luultavasti ihan lähiaikoina, en usko että seuraavaa asuntoamme enää laittaisimme vuokralle Airbnb:lle. Jotenkin rahasta huolimatta kaikki se säätö ja vaiva vievät niin paljon aikaa, että jatkossa tyydymme ehkä vain olemaan kotona ihan vaan oman perheen voimin. 🙂 Onko teillä muilla kokemuksia oman asunnon vuokraamisesta Airbnb:llä?

Tässä muuten 22€:n alekoodi AirBnb:lle.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS