Vapaa-ajan blogini

Missä menen nyt – yrittäjän ajatuksia

Minulla on töissä menossa erityisen mielenkiintoinen vaihe. Olen ollut yrittäjänä nyt yhteensä 8 vuotta – ja se on pitkä aika se! Mutta jotain uutta, mitä en ole ennen kokenut on meneillään. Kerron hieman siitä, mutta ensin hieman taustaa. 

Tämän hetken yritykseni on Okimo Clinic, jossa toimin toimitusjohtajana. Olen myös yksi sen suurimmista osakkaista, Marketing Clinic on ns. emoyhtiö, joka omistaa Okimosta palasen. Okimo on noin kaksi vuotta vanha ja sinä aikana on tapahtunut paljon sekä työ- että yksityiselämässäni.

Omassa elämässäni olen löytänyt miehen (Pasin) ja saanut lapsen – Milan. Mila on nyt vuoden ikäinen ja oikein liikkuvainen nuori neiti. Olen muuttanut kaksi kertaa ja nyt katsomme jo uutta asuntoa. 

Mutta se, miksi olen nyt niin kovin innoissani töissä on kasvu ja sen aikaansaamat asiat. Vaikka talous on Suomessa mitä on, olemme onnistuneet tuplaamaan liikevaihtomme ja seuraava tilikausi näyttää erittäin lupaavalle. Helppoa tämän saavuttaminen ei ole ollut. Jotkut aina tuntuvat luulevan, että asiat ovat tippuneet minulle helpolla. Niin ei ole ollut. Olen tehnyt paljon töitä ja paljon myös virheitä yrittäjyyteni aikana. Niistä on opittu. Yrittäjän uhrauksia on tullut tehtyä moneen otteeseen. Ja paikoitellen olo on ollut kovinkin yksinäinen. Näin ei kuitenkaan ole onneksi nyt. 

Tänä vuonna olemme rekrytoineet jo kaksi henkilöä – yhden analyytikon ja yhden konsultin. Ja suuri innostukseni on nyt se, että olemme päässeet Okimossa siihen vaiheeseen, että olen alkanut miettimään organisaatiorakennetta ja toteuttamaan sitä: olemme siis muodostaneet tiimejä uudella tavalla (ja tämä on uutta sekä inspiroivaa, samalla myös erittäin mielenkiintoista).

Vielä viime vuonna olimme vain yksi tiimi, nyt olemme organisoitumassa viiteen eri tiimiin. Jotakin voisi se ehkä jopa mietityttää, että tarviiko jotain organisaatiorakennetta alkaa rakentaa jos on alle 10 henkilöä töissä. Vastaukseni on: Tarvitsee. Ja syy siihen on se, että ajatuksissani olen jo vuodessa 2020.  Jotta kaikki menisi suunnitelmien mukaan, on hyvä aloittaa jo nyt ja yksi asia on tiimin miettiminen.

Olen onnekas ja todella kiitollinen, sillä olen saanut vierelleni niin hyviä tyyppejä. Ilman heitä tämä vene ei eteenpäin menisi – aallosta toiseen – kuten yrittäjänä tapaan ajatella. 

TOP 5 tällä viikolla töissä:

– Allekirjoitin uuden työntekijän työsopimuksen.

– Sanna on ottanut hienosti HR-tehtäviä hoidettavaksi… Kukaan ei ole aiemmin ottanut niitä minulta – ja ne tehtävät eivät ole todellakaan olleet vahvuuteni. Siksi oli hienoa nähdä kun joku tekee ne minua niin paljon paremmin.

– Yksi koulutettavistani oli perustanut oman blogin. Sen seurauksena minäkin aktivoiduin lopulta ja päätin avata tämän. Kiitos siis tälle yhdelle koulutettavalleini.

– Saimme eilen kaksi tarjouspyyntöä. Ja yksi tarjous hyväksyttiin. Talous pyörii ja nämä merkit saavat myös minua suhtautumaan positiivisesti tulevaisuuteen.

– Sain Aki Roukalalta uuden maisemakuvan, jota pääsin käyttämään heti Okimon slideissa. Nämä pienet design-jutut saavat minut aina inpiroitumaan. Meidän Okimon nettisivuilla kaikki maisemakuvat ovat muuten Suomesta ja Akin ottamia kuvia.

Viikon miinukset:

– Lounas Sandrossa oli pettymys. Risotto oli huonoa. Huono lounas vaikuttaa koko päivään – näin tuli todettua.

– Netti ei ole toiminut hyvin toimistolla. Joudun käyttämään puhelimen nettiä. Muutos pitäisi tulla ensi viikolla onneksi. Jeejee!

– Olimme eräällä asiakkaalla, jossa työntekijöillä oli keskenään erimielisyyksiä eräästä asiasta. Se oli ikävää kuultavaa. Toivoin, etten joutuisi meillä koskaan olemaan vastaavanlaisessa tilanteessa.

– Ihmisillä tuntuu toisinaan olevan kovin kiire. He eivät kerkeä vastata sähköpostiin ja puhelimeen. Se on tämä aika – sanoisin. Digitaalisuus ja jatkuvat viestit eri välineistä saavat aikaan sen, että joskus viestit jää muiden alle. Näin käy myös minulle aina toisinaa.

Nyt pitää lähteä siivoamaan saunaa… Heippa!

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS